Wat voor onderhoud hebben uurwerken nodig?

Zoals elk ander voorwerp is uw uurwerk onderhevig aan de inwerking en negatieve effecten van stof, parfum, transpiratieresten, zout water en chloorwater. De zoutkristallen die op de huid zitten, kunnen het metaal van de kast en de metalen of lederen armband immers aantasten. Wij raden u dan ook aan om uw uurwerk regelmatig schoon te wrijven met een zachte vochtige doek. Het metaal en de plakgoudlaag zullen bijgevolg langer mooi blijven!

Lederen armbanden van uurwerken hebben een veel langere levensduur indien onnodig contact met water of transpiratie vermeden wordt. Indien de lederen band toch vochtig zou zijn, dient deze voldoende kans te krijgen om te drogen. Zo is het aangeraden uw uurwerk niet te dragen tijdens de nachtrust.

De metalen armbanden van uurwerken met een waterdichtheidsgraad van minimum 5 ATM kunt u met koud water en met wat zachte zeep schoonspoelen. Zorg er bij elk watercontact voor dat de kroon goed is ingedrukt en het glas in prima staat is. Gebruik nooit warm water.

Laat de batterij van uw uurwerk direct vervangen wanneer ze leeg is. Lege batterijen kunnen immers lekken waardoor het uurwerk onherstelbaar beschadigd kan worden. Laat deze batterijwissel dan ook enkel door een professionele uurwerkmaker uitvoeren, hij kan de dichtingen controleren en indien nodig vervangen. Vraag ook om een waterdichtheidscontrole, indien u wenst dat uw uurwerk waterdicht blijft.