Over ons

Komende uit een geslacht dat vele uurwerkmakers en juweliers voortbracht, was Ludo Jehaes bijna voorbestemd om deze weg in te slaan. Als meester-uurwerkmaker startte hij op 28 november 1962, samen met zijn echtgenote Catherine Baeten, zijn juwelierszaak aan de Luikersteenweg in Sint-Truiden.

Door noeste arbeid en prima service naar de klanten toe werd de zaak stilaan een begrip in Sint-Truiden en in 1975 drong er zich een uitbreiding op. De leefruimte werd opgeofferd en de winkelruimte vergroot.


De etalage werd breder en het aanbod werd ruimer.

Geïnspireerd door fijne Zwitserse mechaniek trad dochter Hilde Jehaes in de voetsporen van haar vader als uurwerkmaker en na haar succesvolle studies van goudsmid en edelsteenkundige-diamantair, kwam zij in de belangstelling te staan als laureaat van ontwerpwedstrijden van ‘De Beers'.

Met de verhuis naar de Luikerstraat in 1989, groeide de familiezaak uit tot één van de meest gerenommeerde juweliers in Limburg. Door de opbouw van de galerij met 24 aparte etalages ontstond de mogelijkheid om zowel uurwerken als juwelen op een creatieve en overzichtelijke manier tentoon te stellen.
In de loop der jaren werden de collecties verder aangevuld, uitgebreid en up-to-date gehouden. Ondertussen kwam ook Hildes echtgenoot Marc Gakens de familiezaak versterken en werd het team, zowel in het atelier als in de winkelruimte, versterkt door Liesbet.Juweliers Jehaes is kortom een familiezaak met een enorme keuze, waar een goede service en dienst-na-verkoop beide hoog in het vaandel worden gedragen.

Een tevreden klant is meer waard dan een geslepen diamant!